Cukiernia Mistrza Hawełki

„Pełnienie uczynków miłosierdzia co do ciała krakowian” należało do świętych obowiązków personelu Hawełki, jak donoszono w „Nowościach Ilustrowanych” w 1913 roku. Zasada ta obowiązuje do dziś, o czym przekona się każdy, kto zakosztuje delicji Mistrza Cukierni Hawełka.

Rozpływają się w ustach i sprawiają, że słodkość nabiera innego wymiaru. Wypieki Cukierni Hawełki zniewolą każdego łasucha. A tym, którzy choć na chwilę zapomną o liczeniu kalorii, dostarczą mocnego alibi. Jak bowiem oprzeć się sernikowi z rosą podawanemu z wiśniami na gorąco?

Ciasta drożdżowe i francuskie, jabłeczniki, strudle i doskonałe torty. Cukiernia Hawełki serwuje pyszności przygotowane na bazie starych receptur, do których dołączyły współczesne połączenia smaków i aromatów.

Galeria